gin, spice, everything nice

Graphics for PDA, New Delhi
2017

Wasa - the city by the sea

Äntligen hemma i Vasa igen! Här kommer en Vasatolkning av Kate Sampsons Roma - The eternal city

Del 3: Wasa - The city by the sea


Inspiration: Roma - The eternal city av Kate Sampson

India

Minnen från Indien, tagna på road trip 2016 och på sjukt gammal film som hittades i en garderob. Resultatet blev rätt så grynigt men ganska skönt!

Udaipur - Jaisalmer - Jodhpur, India 2016

my chain hits my chest etc etc

Anant fick ett ögonblick av inspiration
Jaisalmer, India 2016

Casa de Campo

Casa de Campo
Madrid 2016

sturegatan

Jag tror det där barnsliga pirret i magen med tivolin aldrig aldrig går över!

Helsingforsbalkongen 2015

Amanda

Å vad jag saknar dessa alldeles fenomenala fotoäventyr!

Amanda Holmström
Söderfjärden, Vasa
Juli 2016

Toledo

Alltså! Till den här snärtiga platsen kan du åka på en timme från Madrid med ditt vanliga metro- och busskort. Toledo är en helvetes gammal stad 70 kilsa söder om Madrid, och gamla stan här är ett av Unescos världsnaturarv. Här finns spår från romare, muslimer, kristna, judar, turister. Härlig blandning.

Kollegan Nelli och jag råkade hitta ett bröllop. Han körde bröllopsbilen.

Han fick leidon av bröllopet.

Madrid

Min pappas gamla analoga kamera, en mörbultad Canon AE1, får åka med på de flesta resor. Trots att den väger och axelbandet ger fina gnidfritsun på nacken är det obeskrivligt kul att få vänta på framkallade filmrullar sen då kassan har tagit igen sig pånytt (jag blev tipsad av en fotokompis att framkallning hos Fotoyks i Helsingfors är rätt så billigt!).

Nu är Fotoyks dock rätt så långt borta - jag är nyinflyttad madrileño för ett år framåt! Jag fick den stora glädjen att börja praktisera för Svenska kulturfonden på Finlandsinstitutet i Madrid. Det är ett av 17 kulturinstitut som finns runtom i Europa (t.ex. Milia jobbar med detta i Köpenhamn!), och här jobbar vi med att exportera finsk undervisning och kultur till Spanien, Portugal och Latinamerika. I praktiken betyder detta att vi networkar och ordnar seminarier, konserter, konstutställningar, workshops (och allt däremellan) i samarbete med lokala kulturaktörer och skolor. Min roll är att ansvara för finlandssvenska projekt - jag får bl.a. hålla ett språkbad i (finlands)svenska under europeiska språkdagen den 26 september!

Dessa bilder är alltså från mitt nya hem här i Spanien, här har jag ett rum i stadsdelen Chueca i en lägenhet med fyra andra som också studerar eller jobbar. Vi har det bra här!

Udaipur, India

The Leela, Udaipur, India
February 2016